Bästa tänkbara start för Holms SK i premiären


Bästa tänkbara start för Holms SK i premiären

Matchen började lite trevande och det var några chanser åt båda håll. Bästa möjlighet hade Wiskan när deras anfallare rann igenom och helt fri mot Axelsson lyckades skjuta bollen utanför mål. Om första 10 var ett jämnt ställningskrig så var resterande 80 minuter en relativt ensidig historia. I matchminut 11 blåser dommaren straff till hemmalaget efter en hörna. Misstänkt hands på Wiskanspelare. Drypsäkre Niklas Wikholm tar bollen till elfmetern och placerar den på sedvanligt manér lågt i vänstra burgaveln. 1-0. Därefter skruvar Holm upp trycker och i 18.e sätter Gebremeskel Elias 2-0 efter ett högt skott som letar sig in i nätmaskorna via målvakten. Holm trummar därefter på och bränner otaliga chanser innan pausvilan. Coach Kotermajer är inte helt nöjd med skärpan i avsluten vilket tas upp med spelarna i halvtid.

Andra halvlek startar som den första slutade. Massiv Holmpress och i matchminut 59 knorrar Daniel Haglund in en hörna direkt i mål. Därefter dröjer det bara 3 minuter innan Wikholm gör sitt andra mål efter ett kliniskt avslut på en frispelning från Claudio Moraga. Då känns matchen helt avgjort och Wiskan gör inget annat än att försöka slå ifrån sig mot målhungriga Holmspelare som anfaller våg efter våg. Wikholm bränner senare en straffspark för att minuterna senare ta död på all eventuell nerv i matchen med sitt hattrick i den 76.e minuten fint framspelad av Robin Johansson.

Holm avslutar sedan sitt målskytte för kvällen med ett riktigt klassmål. Claudio Moraga får bollen efter motlägg och lobbar iskallt (!) över bortamålvakten som kommit ut från straffområdet efter ett avvärjt friläge. Holm roterar sedan stora delar av laget och Wiskan lyckas till sist få in ett tröstmål på ett fint långskott innan domaren blåser av matchen.

En välförtjänt seger där det under större delen av matchen bara var ett lag på plan. Hade det inte varit för en duktig bortakeeper som gjorde ett antal klassräddningar så hade siffrorna kunnat vara betydligt större.

Samtliga i Holm gör en riktig kanonmatch. Men ska vi lyfta fram några som höjde sig över ett oerhört starkt kollektiv denna afton så får det bli tremålsskytten Wikholm, kreatören på mittfältet Claudio Moraga och ytterbacken Robin Johansson som hände med bra i anfallen.

Nu väntar en riktigt tuff match nästa vecka mot förmodade topplaget Alnö IF. Vi håller tummarna!

Länk till källa

Vad tycker du om innehållet?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sponsorer