Dackaran spelar för barncancergalan i Sundsvall på lördag

När ett barn diagnostiseras med cancer innebär set ett stort trauma för hela den familjen. Självklara glädjestunder förbyts mot stunder av ovisshet. Familjer behöver ofta mycket stöd, under lång tid. En av Barncancerfonder Norras viktigaste uppgifter är att göra tillvaron något lättare för de drabbade familjerna. Föreningen kan inte bota, men göra tillvaron lite ljusare.

Den 15 februari är det internationella barncancerdagen i och med de kommer Dackaran med ledning av Åke Norman från Dacke släppa en ny cd med 2 nya och 6 tidigare hits. Barncancergalan kommer att hållas på EQhouse i Sundsvall, och under kvällen kommer det att finnas bland annat aktiviteter/musik och en nätauktion. Bandet kommer att ha fullstyrka med hela 14 mannar.

Nätauktionen startar den 10 februari och avslutas kvällen den 15 februari under galan. Längst ner på sidan finner du länkar till auktionen och hur du kan bidra och hjälpa ?

Historian bakom Dackaran och själva skrivandet som pågått lite lekfullt och med prägel på humor under alla år från 1965 hamnade nu i ett annat fokus och blev riktigt på allvar i samband med barnbarnet Melkers tragiska död 2012 i en obotlig hjärntumör. Melker och familjen fick besked om att han drabbats av denna djävulens åkomma i sept 2011 och han gick bort 1 juni 2012.

Under och efter den perioden hamnade vi alla i ett svart tomrum där skrivandet av dikter och betraktelser fick bli min egen terapi för att härda ut och försöka förstå hur ett barn som hade livet framför sig skulle måsta lämna detta alltför tidigt. En tanke dök då även upp att starta ett band bestående av sönerna Patrik, Roger (Melkers pappa) och Björn tillsammans med deras musikervänner och när jag frågade runt om någon ville vara med svarade samtliga ett entydigt ja. Namnet som direkt dök upp i mitt huvud och som sedan blev arbetsnamnet på gruppen var ”Dackaran” dvs det man sa förr i folkmun när Dackebor kom på besök eller omnämndes i nåt sammanhang lokalt i bygden.

Dikterna finns utgivna i min bok ”Det går aldrig över, möjligen bleknar en smula” och slantar från all försäljning av den skickas till Barncancerfonden Norra. Boken kommer även att börja säljas av BCF Norra i Umeå med start på Nolia i år.

Det är nu 7 år sedan starten och fler låtar har skrivits, 1300 cd skivor pressats och sålts.  Hundratals T-shirts, armband, kepsar, böcker mm har köpts av snälla människor och vi har tills nu i januari skickat 274 000:-  kronor till Barncancerfonden Norra och Hjältarnas Hus.

Spelandet sker numer blott i lite mer blygsam skala men om någon vill ha OSS så säg till så kommer vi och slantarna kommer som vanligt att gå till sjuka barn.

Dagprogram kl 12.00-16.00

  • Underhållning för barn
  • Fiskedamm och ansiktsmålning
  • Kunskapsöverföring
  • Utställning av lokala konstnärer

Kvällens uppsatta mål är att samla in 100.000:- till Barncancerfonden Norra. För dig som inte kan åka till Sundsvall men ändå vill bidra så kan du göra följande ?

Köpa Dackarans nya cd-skiva och t-shirts. Pengarna räknas in i kvällen den 15:e.

Vad tycker du om innehållet?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sponsorer