Dragqueen of the Year-Miss B: “Mitt mål är att likna en kvinna så mycket som möjligt”

Björn Hägg är 21 år och kommer från Anundgård, en liten by utanför Sundsvall. Den 15 november är hans drag-alter ego Miss B en av kandidaterna till Dragqueen of the Year-galan på Backdoor.

Berätta om ditt dragnamn, hur kom det till dig?
– Miss B kom till väldigt simpelt. Jag ville använda lite av mitt eget namn i mitt dragnamn, men även ha ett namn som låter folkligt. Så det fick bli Miss B!

Hur beskriver du din dragestetik?
– Jag försöker att göra mig så feminin som möjligt. Mitt mål är att likna en kvinna så mycket som möjligt. För att sen ösa på med paljetter, glitter och allt därtill!

Vem är din favoritdruga?
 Christer Lindarw från After Dark, alla gånger!

Vad tycker du om RuPauls Drag Race och vad har Ru betytt för dragscenen i stort?
– Jag såg första säsongen av ”Dragrace redan innan det hade blivit så stort som det är nu! Och sedan dess har jag varit fast. Jag ser en del likheter mellan honom och Christer Lindarw. Båda har hjälpt till att skapa stor acceptans kring dragshow, så att jag i dag kan få göra det jag älskar!

Kan du teasa om vad du bjuder på under finalkvällen den 15 november på Backdoor?
– Det är bara att spänna fast säkerhetsbältet, för här kommer det bli åka av! Hehe…..Varför ska du bil Dragqueen of The Year?
– Jag vill vara ett exempel på att det finns homosexuella killar långt ute på den norrländska landsbygden som har drömmar om att våga och få chansen att leva ut sina drömmar!

Miss B.

Källa: https://www.qx.se/noje/188745/dragqueen-of-the-year-mitt-mal-ar-att-likna-en-kvinna-sa-mycket-som-mojligt/

Vad tycker du om innehållet?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sponsorer