Holm föll mot serieledarna efter en svängig match

Holm föll mot serieledarna efter en svängig match

Matchen börjar darrigt för hemmalaget som inte rikigt vågar hålla i boll på samma sätt som man gjort så bra under försäsongen. Den kollektiva pressen på motståndarna var loj vilket gav stora ytor för Indal att rulla boll och hitta farliga uppspel. Redan i den 8 minuten når en bra krossboll från ytterback fram till Sergio Hinestrosa som suger ner bollen, driver in i strafffområdet och kyligt placerar in bollen högt vid sidan av målvakten 0-1 Indal. Holm kommer sedan upp i lite mer anfall och utmanar, främst raka bollar på Niklas Wikholm eller Olle Nordberg. Efter en viss Holmpress landar ett inlägg i bortalagets straffområde. Wikholm går för avslut med många Indalsförsvarare i vägen och bollen studsar tillslut till Olle som lägger in 1-1 högt från nära håll.

Matchen utjämnades både resultatmässigt och spelmässigt. Anfallen känns farliga åt båda håll och det är mycket chans i spelet. I den 18.e minuten får Granlo hörna. Bollen går ner i “gröten” där många Holmförsvarare försöker rensa undan utan lycka. Bollen studsar några gånger drygt 1 1/2-2 meter från mållinjen innan en vaken Sergio tillslut hinner fram och lägger in 1-2 i öppen kasse. Slarvigt försvar av Holm! Dock dröjer det bara 6 minuter innan Holm replikerar genom Olle Nordberg som efter friläge från vänster lägger en utsida högt i bortre burgaveln. 2-2! Holm får här ett visst momentum och jagar för ett ledningsmål. Skapar flera halvfarliga lägen innan Niklas Wikholm dyker upp på en skottretur och chippar in 3-2!

Det såg länge ut som att hemmalaget skulle gå till halvtid i ledning. Men i den 41 minuten lyckas Artagan Keskin komma upp på en hörna och nicka in 4-4 över “Axel” med hjälp av axeln. Även om målet kom snopet så kändes lika rättvist i halvtid då Indal haft något mer av spelet men Holm ständigt var farliga i anfallslägena. Båda lagen lämnade dock mer att önska försvarsmässigt.

I den andra halvleken startade hemmalaget något piggare, kom med mer folk i anfallen och lyckades i perioder styra ut spelet ut på kanterna via mittfältet där det många gånger var nära att bli riktigt farliga lägen. Matchen stod länge och vägde. Därför kändes det tungt när 3-4 kom genom Artagan Keskin i den 61.a minuten efter ytterligare en “slumpretur” vid hörna där hemmalget inte varit tillräckligt aggressiva i boxen.

Tiden tickade därefter på och Holm blev mer och mer desperat att försöka komma in i matchen igen. Indal försvarade sig bra och hemmalaget tvingades till långa bollar i perioder. I den 79.e minuten kom dock Olle igenom igen och lyckades efter duell med mittback tråckla in bollen bakom en utrusande Indalsmålvakt. 4-4 och här kändes det verkligen som att Holm kämpat sig in i matchen igen. Medvind och påväg mot minst en pinne med 10 kvar att spela?… men nä… Det dröjde inte mer än 2 minuter innan Sergio gör 4-5 från nära håll efter ytterligare slarvigt försvarsspelet vid en hörna. När sedan Sergio återigen målar efter att ha rundat en utrusande Axelsson så känns matchen avgjord (och detta inom loppet av 4 minuter!). Andreas Kotermajer tröstmålar sedan för Holm, tyvärr i egen kasse och 4-7 får ses som plattmatch nummer 2 av Holm som återigen släpper in på tok för många mål bakåt på grund av slarv och osykroniserat försvarsspel.

Bäst på planen var tveklöst Sergio Hinestrosa som är i en klass för sig och skulle kunna spela betydligt högre än div. 5. I Holm visade anfallet pigghet och spelsug. I övrigt var det svårt att dela ut många plus till någon i hemmalaget laget sett till hur matchen genomfördes under 90 minuter.

Nästa Söndag väntar ett starkt Matfors 2 i något som redan nu känns som en “ödesmatch” vilken avgör förutsättningarna för att kunna haka på i toppen. Vi håller tummarna och hoppas våra gubbar hinner ladda om och korrigera spelet fram tills dess!

Länk till källa

Vad tycker du om innehållet?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sponsorer