Islossning på Holmvallen

Islossning på Holmvallen

Matchen började darrigt för hemmalaget som släppte till redan efter 2 minuter där en omarkerad Ljustorpsspelare enkelt fick knoppa in 0-1 med pannbenet. Därefter låg bortalaget på hårt för att utöka ledningen och såg ut att vara på väg att göra det, men Thomas Axelsson i hemmamålet ville annat. Först räddar “Axel” ett skott som tippas upp i ribban. Senare gör han en vacker räddning på en straffspark från Ljustorp.

Holm byter in Gebremeskel Elias som och tar tag i spelet på kanterna. “Grebe” utmanar på sedvanligt manér och kommer runt flera gånger samtidigt som Holm täpper till i deffensiven. Det är just på en genombrytning från Gebre och ett fint inlägg som kviteringen kommer strax innan halvtid. Gebre krossar över till Olle Nordberg som nickar in 1-1 från nära håll.

1-1 kändes rättvist i första. I andra får gästerna tidigt en hårt dömd utvisning efter hands i straffområdet. Wikholm stegar upp till elvameterspunken och drar till bollen hårt… i stolpen! Holm fortsätter därefter att ligga på med mycket bollinnehav. Men det dröjer ända tills efter 60e minuten för att ta ledningen. Olle kan då tåa in bollen i öppet mål efter snyggt förarbete och framspelning av Robin Holmlund. Efter 2-1 kan hemmalaget slappna av och spela ut samtidigt som gästerna tröttnar på att jobba med en man mindre. 3-1 kommer efter lågt inlägg av Eskil Nordberg som en Ljustorpförsvarare missar att rensa undan. Bollen hamnar hos Olle som blir sopren i straffområdet och lägger in den höger om målvakten. 4-1 kommer något senare efter ett snyggt anfall med inlägg från vänster där Johan Hallgren läckert passnickar fram Olle till ett öppet mål.

Bäst i Holm för dagen var nog Thomas Axelsson. Extra plus även till Grebremeskel Elias för sitt outtröttliga slit på kanten samt Eskil Nordberg som lyckades bra i sin nya roll som ytterback där han stängde Ljustorps farlige Saw En Gay i långa perioder av matchen.

Värt att nämna är även att Patrik Sundström lyckades med att tippa rätt resultat 4-1 till Holm. Snyggt! Någon att rygga under sommarens VM tips möjligen?

Länk till källa