Orutinerad domare fick huvudroll i Holm fiasko…


Orutinerad domare fick huvudroll i Holm fiasko…

Alnö öppnade starkast och förde spelet i första halvleken med bra passningsspel och flera frilägen. Ändå relativt jämn början. I den 26 minuten lyckades hemmalaget göra 1-0 efter misstänkt offside. Alnö fortsatte sedan att ligga på med tryck mot Holms straffområde och satte på ett ännu mer tvivelaktigt sätt 2-0 i den 36 minuten. En Alnöspelare ser ut att sparka bollen ur händerna på Holms målvakt Thomas Axelsson. Starka reaktioner och, för första gången i år, rejäla känslouttringar från Holmlägret på sidan. Klaga på en orutinerad domare brukar dock inte vara till någon hjälp. Inte heller denna match. Holm åkte fortsatt på många “oklara” avblåsningar och tilldelades även ett kort för snack…Första halvllek var Alnö det bättre laget och kanske även värd ledningen sett till chanser? Men sättet målen skedde på kändes orättvist och frustrerande…

I början av den andra halvleken kom Holm ut mer energi och lyckades snabbt skapa ett rejält och tryck mot Alnös straffområde. Trycket höll i sig i halvlekens första 20 minuter. Hela laget kom med i anfallen och det kändes som att reduceringsmålet hängde i luften. Robin Holmlund missar ett riktigt farligt friläge. Thomas Eriksson har fritt framför mål men kommer inte till avslut. Därefter flera fina möjligheter. Men det saknades både skärpa och smartness i de avgörande lägena. Tillslut kom dock Holm igenom och lägger in bollen i mål. 2-1? Nej, offside! Frustrationen mot domaren ökade ytterligare vilket börjar märkas i Holmspelarnas agerande på planen.

Efter en tid utan utdelning blir Holms anfall rakare och mer “desperata” vilket hemmalaget börjar kunna läsa av. Felpassen börjar öka vilket gör att Alnö får chans till flera farliga omställningar. Först ett stolpskott sedan ett par fina räddningar av Thomas Axelsson. I den 79 matchminuten kommer just en sån omställning från Alnö, inspel från kanten in i straffområdet och 3-0 i öppen kasse för hemmalaget!… Här går luften helt ur hemmalaget och det blir riktigt dålig stämning på planen vilket såklart gynnar Alnö som passar på att spela lite extra grisigt för att reta upp redan irriterade Holmspelare.

Sett till 90 minuter gör Alnö IF en något bättre match. Även om sifrorna inte speglar matchen helt. Holm lyckades skapa flera bra lägen och borde kanske ha utjämnat tidigare. Men man slarvar i både passningar och anfalls- samt försvarsjobb vilket man inte har råd med en sån här match.

Nu krävs att våra mannar rannsakar vad som gick fel (utöver domarens ytterst tveksama insats) och lyckas ladda om inför nästa veckas drabbning mot ytterligare en toppkonkurent (Indal). och förhoppningsvis gräspremiär på Holmvallen.

Länk till källa

Vad tycker du om innehållet?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sponsorer