Skolkurator till Sundsvalls kommun – Sundsvalls kommun – Sundsvall

Sista ansökningsdagen: 2019-08-22

Sök jobbet

Barn- och utbildningsförvaltningen söker en skolkurator med placering på Lidens grundskola, med ansvar för ytterligare skolor i området.

Sundsvalls kommuns gemensamma vision “Vi gör det goda livet möjligt” vilar på tre värdeord – mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltningsledningens mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling.

Varje år ses fördelningen över av kuratorsresurser kontra skolor och antal elever, varje kurator ansvarar för ett antal skolor.


Skolkuratorns arbetsuppgifter:

Bidrar med sin psykosociala kompetens i resurs- och utvecklingsfrågor, organisationsutveckling och förändringsarbete. Som skolkurator har du en viktig roll i skolans elevhälsa och är en del av skolornas elevhälsoteam.

Arbetet är främst förebyggande och hälsofrämjande. I detta arbete ingår att skapa möjlighet till förändring och utveckling utifrån en helhetssyn för att utveckla goda miljöer till att stärka barn och ungdomars möjligheter att uppnå målen.

Arbetet sker på organisations-, grupp- och individnivå.

Skolkurator arbetar på rektors uppdrag och ger konsultation i sociala och psykosociala frågor till skolans personal.

Skolkurator erbjuder stödsamtal till enskilda elever och samverkar med vårdnadshavare. Arbetet innebär att samarbeta och samverka med elevhälsan på flera skolor i skolområdet samt med samhällets övriga resurser och myndigheter. Grundskolans kuratorer har gemensam handledning i grupp samt gemensamma träffar med Barn-, elevhälsa och stödteams chef, som har ett samordnade uppdrag för grundskolans kuratorer.

Kvalifikationer

Socionomexamen. Flerårig erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, hög social kompetens och mycket god samarbetsförmåga fordras.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet


Anställningen

Heltid, tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse.

B-körkort är ett krav

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal

Vi tillämpar rökfri arbetstid.


Upplysningar:

Riitta Rennerhag, rektor Lidens skola, tel 073-280 78 05


Fackliga företrädare

Agneta Grundberg, Akademikerförbundet SSR tel.070-652 45 66


Din ansökan

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.


Varmt välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Länk till källa

Vad tycker du om innehållet?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sponsorer