Stabil bortaseger mot Selånger

Stabil bortaseger mot Selånger

Trendbrott
Holms SK öppnade säsongen med ett ordentligt läckage bakåt. Under maj månad var laget ett av de som släppt in flest baklängesmål i hela serien med endast Viskan och Ljustorp på fler insläppta mål. Tränare Kotermajer har behövt gnugga geniknölarna och hitta en strategi för att täta kajutan. Under de senaste matcherna har därför, delvis nya lagformationer testats i form av 5-3-2 och en “defensiv 4-3-3”. Några spelare har tilldelats nya roller (som de axlat på ett föredömligt sätt) och förändringarna har burit frukt! Det är nu tredje matchen i rad som Holm BARA släpper in ett baklängesmål (det var nog länge sedan sist). Och med en målskillnad på 9-3 är laget faktiskt bäst i serien sett till de tre senaste omgångarna. Ett efterlängtat trendbrott således!

Matchen då?
Det var Selånger som började klart bäst. Med fina passningskombinationer och högt bolltempo sågade sig de blå-/rödskrudade ynglingarna igenom Holms mittfält på ett imponerande sätt. De unga hemmaspelarna liknade stundvis fjäderbollar som elegant dansade emellan tunga Holmelefanter. MEN det saknades tyngd för att utmana Holms stabila 5-backslinje i straffområdet. Hallström och Andreas “Myran” Kotermajer låg bra i positionsspelet medans “Krille” stoppade i princip alla inläggsförsök med fötter och hjässa i ett resolut försvarsspel. Selånger fortsatte att bygga upp anfall, men våg efter våg strandade i ett välorganiserat bortaförsvar. Hemmalagets farligaste läge kom på ett skott från vänster utanför straffområdet där bollen gick i en båge och strök strax utanför Axelssons vänstra stolpe.

Framåt lyckades Holm emellertid inte många farligheter. Det blev många långa bollar. Ofta med adress mot vänsterkanten där Gebremeskel fick slita på utan större framgångar mot ett välplacerat Selångerförsvar. I den 29.e minuten står matchen och väger. Då lyckas Niklas Wikholm komma ner och bryta ett Selågeruppspel på mitten varpå han skickar en hög boll mot straffområdet där Olle Nordberg med hjälp av huvudet får med sig bollen förbi två Selångerförsvarare och trycker in 0-1 på halvvolley. Efter målet tar Holm över bollinnehavet men båda lagen fortsätter med ett försvarfokuserat spel och reslutatet står sig till halvtidsvilan.

I andra halvleken tar Holm tag i anfallsspelet på ett annat sätt. Bollen letar sig oftare fram via mittfältarna och det skapas även en del halvchanser och farliga omställningar. Selånger fortsätter ha svårigheter att hitta igenom en för dagen formidabelt backlinje i Holm. Spelet präglas också fortsatt av en hel del felpassningar i farliga lägen. Men denna dag räddas dessa av försvar som ligger rätt i båda lagen.

I den 59.e minuten ställer Holm snabbt om efter en Selånger hörna. Axelsson lägger upp bollen mot mitten där den tillslut letar sig fram till Robin Holmlund som rättvänd slår en hård och låg precisionspass ut mot högerkanten som friställer Olle. Med ett hårt inlägg når bollen tillslut Niklas panna och det är 0-2. Ett snabbt och vackert anfall!

Här tror många att bortalaget ska fortsätta ta över spelet. Men som tidigare i år åker Holm på ett snabbt baklängesmål efter eget mål. Selånger utmanar från kanten. Hittar in med en passning i vänster box där en Selånger spelare gör en Holmförsvarare och stänker in 1-2 från nära håll. Matchen dör sedan av litegrann. Holm börjar göra byten där flera spelare kommer in och ger ny energi till laget. Selånger som haft svårt att komma till riktigt farliga anfall under hela matchen faller nu hem djupare samtidigt som Holm kan flytta upp. Nästa Holmmål kommer därför välförtjänt. Gebremeskel slår ett tidigt inlägg in i boxen där Olle tar ner på brötet och stöter in 1-3.

Holm fortsätter därefter att skapa flera farliga lägen. Selångers målvakt skadas efter en räddning och hemmalaget tvingas byta in en utespelare. Här tar Holm över spelet fullständigt och har flera bud på mål. Närmast är inhoppande Yonas som får ett par bra lägen att förvalta, men lyckas tyvärr inte hela vägen.

1-3 känns sett till 90 minuter som ett rättvist resultat, Båda lagen spelar disiplinerat bakåt men Holm uppvisar en större tyngd och skärpa i sista delen av planen.

Försvaret, men framförallt kollektivet låg bakom segern
I matchen utmärkte sig framförallt backlinjen där samtliga gör en i stort sett fläckfri insats. Ett extra plus går till “Krille” som resolut motade många bollar ur farliga zonen. Robin Holmlund slet stenhårt på mittfältet med goda resulat och stod för flera snabba spelvändningar samt en läcker “hockeyassist” på 0-2 målet. Men det var framförallt ett stabilt kollektiv som lade grunden för segern igår.

Redan nu på söndag väntar nästa hemmamatch mot Hassel. Vid vinst där kan vårsäsongen avslutas på bästa tänkbara sätt med häng på toppdoun Matfors och Indal inför starten av höstsäsongen.

Vi ses på söndag!

Länk till källa

Vad tycker du om innehållet?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sponsorer