Trippelmördaren hade kunnat gripas långt tidigare

Enligt 21-åringens egna berättelse i polisförhören flyr han mordplatsen sent på eftermiddagen den 11 maj 2010 i den mördade före detta styvpappans bil.

Färden går först mot Sundsvall men sen bestämmer han sig för att köra västerut, mot Östersund och sedan vidare in i Norge.

Strax efter klockan 18 stannar han på en mack i Bräcke för att tanka. Inne på toaletten byter han också sina blodiga kläder mot nya som han har med sig i en trunk. De blodiga kläderna packar han ner i trunken som han sedan tar med sig.

Liftar tillbaka

21-åringen åker vidare västerut men i Duved har han bestämt sig för att dumpa flyktbilen och det gör han på en långtradarrastplats.

Han liftar i stället med en långtradare tillbaka till Östersund och därifrån får han sedan skjuts av en kranbil på väg norrut.

På riksväg 90 mellan Kramfors och Sollefteå tror 21-åringen att flykten tar slut. Kranbilen stoppas då av en polispatrull som är på väg på ett misshandelslarm och anser att kranbilen körs vingligt och mitt på vägbanan.

Får åka vidare

Patrullen gör en kontroll av fordonet och upplyser föraren om att han kör vårdslöst. Bredvid chauffören sitter den trippelmordsefterlyste 21-åringen – som inte känns igen av polispatrullen.

I stället ger de klartecken till föraren att köra vidare.

21-åringen liftar vidare till Umeå där planen nu är att hoppa på ett fartyg i hamnen i Holmsund och lämna landet.

Men trippelmördarens tro och förhoppningar om att ha slunkit ur polisens nät visar sig ändå till sist komma på skam.

Grips till sist

Efter att ha försökt komma ombord på ett tyskt lastfartyg med destination Ryssland – med förespegling om att han är fartygsinspektör – grips han så småningom innan båten lämnat kajen.

Den 9 juli 2010 dömer Ångermanlands tingsrätt honom till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Länk till källa

Vad tycker du om innehållet?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sponsorer