Vi träffar lokala företag (Norlings Mark och Transport)

Under kommande veckor kommer det på fredagarna publiceras en ny artikel i artikelserien Vi träffar lokala företag som handlar om de lokala företagarna. Nordvästra tar pulsen på dem och passar på att fråga hur de vill att bygden ska utvecklas under de kommande åren, hur de engagerar sig i föreningslivet. 

Kent startade detta företaget år 2008 och började då med en lastbil och arbetade då med fjärrvärme några år. Sedan köptes en plogbil in och började ploga åt Svevia. År 2009 gick Catarina in i företaget och ännu en till lastbil införskaffades, som då hade den mesta körningen inne i stan åt Sundfrakt. Sedan dess har det blivit fler bilar och anställda i vågor.

Vi sysslar i huvudsak med anläggning och plogning. Samkör också mycket med Kents bror Håkan som har grävmaskiner och väghyvlar. På så vis kan vi erbjuda kunderna ett större utbud när det gäller väg och anläggningsbiten. Vi har just nu fem lastbilar och tre hjullastare. Jag och Kent kör båda lastbil och har förutom oss 5 anställda .
Vi kände att vi tog en stor risk när vi startade företag här uppe då bygden höll på att dö ut, affären lades ner, skolan och nu dagis. Men våra vägar behöver ju alltid underhållas ändå. Så vi kör vidare!

Eftersom vi mestadels sköter olika vägar både sommar som vinter så känner vi också att vi gör nytta för människorna runt om i bygden. Vår förhoppning är att det flyttar hit fler yngre människor som har nya spännande idéer för att kunna utveckla bygden! Vi funderar också på hur vi själva ska gå vidare med att locka människor upp hit till vår vackra by. Vi hoppas på att de idéer som vi har kommer att bli verkliga framöver. Just nu lite hemligt , eftersom allt ligger bara på planeringsfas ännu.

Vårt motto:

Allt går, utom små barn o fulla gubbar .

Känner du någon dold eller icke dold företagare som du vill att vi ska kontakta? Skicka gärna in förslag! Uppgifter finner du på Kontakta oss. 

Vad tycker du om innehållet?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sponsorer