Vi träffar lokala företag (Tempo Liden)

Tempo Liden – En butik i tiden!

Vi, Lotta Jansson Norberg och Kristina Sillerström Rådberg köpte butiken i Liden och den 1 mars 2017 startades Tempo Liden.

Det är viktigt att det finns en butik i Liden för ortens befolkning och bygdens framtid. Vi strävar efter att butiken ska bli en naturlig samlingsplats för ortsbor och turister, gamla som unga.

Vi valde direkt att värna om de svenska bönderna och bara sälja svenskt kött i butiken, och försöker att sälja mer närodlat och lokala produkter. Bland annat finns fårkött från Hälla Gård, Stödebröd, Klass Hundmat och snart även Allsta Öl.

När vi tog över butiken var den ganska sliten och många gamla maskiner. Vi skrev därför en EU-ansökan kring utveckling av kommersiell service på landsbygden och erhöll delfinansiering för att bygga lastkaj och en ny entréutbyggnad som resulterade i en trevlig samlingsplats.  En samlingsplats där man kan sätta sig ner och ta en go´fika eller enklare förtäring. Det har byggts en altan och en kundtoalett. Butiken har öppet gratis wifi och man kan ladda mobilen.  I somras blev vi en av de första i  kommunen att bli ServicePunkt.

Nästa steg i förbättringen är en nytt stort frysskåp som är i högsta miljöklass.

Idag är vi fyra heltidsanställda och några extra inhoppare.

Tempo Liden sponsrar och stödjer på olika sätt lokala föreningar, och då främst ungdomar och friluftsliv/natur.

Vi tror på Liden och en levande landsbygd och hoppas att fler väljer att bo och turista i denna otroligt vackra natursköna del av Sverige.