Vi träffar lokala företag (Tessans i Sillre)

Efter att under ett antal år verkat inom hotell och restaurangbranschen där jag jobbat på skolbespisningar, Österströms konferensanläggning, Utsiktensturistgård, och drivit restaurang och Café på Vätta berget och Värdshuset i Liden. Väcktes tanken att skapa något nytt och utnyttja dom lokaler som vi tidigare drivit bensinmack och livsmedelsbutik i hemma på gården i Sillre. Sagt och gjort och vi renoverade gamla mackbyggnaden och startade upp Tessans I Sillre under 2013 hemma i Sillre Liden.

Vi startade med café och Loppis och några rum att hyra ut, men utökade under kommande år även med mat och uthyrning av fastigheter. Från denna tid anpassar vi utbudet utifrån den efterfrågan som finns och försöker röra oss geografiskt samt utveckla företaget för att passa i tiden men samtidigt behålla det grundläggande, att vara en naturlig samlingspunkt i Sillre som serverar hemlagad mat erbjuder möjlighet att uppleva en riktigt stor loppis och möjliggöra för andra att utvecklas med oss

Fakta
• Tessans I Sillre ägs av Therese Eriksson
• Lokalerna har nyttjats av 3 generationer av entreprenörskap. Bensinmack. Livsmedelsaffär.
• Vi erbjuder olika boendelösningar i Sillre, Dacke, Lagfors, Utanede, Bispgården, Boda, Järkvissle.
• 5 st heltidsanställda och ca 10 timanställda samt ca 5 sommarjobbande skolungdomar.
• Erbjuder Mat. Fika. Loppis. B&B. Personaluthyrning. Gräsklippning. Snöskottning. Inköp och försäljning av fastigheter.
• Sponsrar föreningar i första hand kopplat mot barn och ungdomsverksamhet.
• Smått galen och säger JA till det mesta och tror på en lysande framtid i vår byggd samt ingenting är omöjligt det kan bara betyda lite mer jobb än tänkt.

Nu tar vi ett uppehåll på våra besök och återkommer igen i Januari månad.