Vi träffar lokala företag (Gällö Skog)

Under kommande veckor kommer det på fredagarna publiceras en ny artikel i artikelserien “Vi träffar lokala företag” som handlar om just de lokala företagarna. Nordvästra tar pulsen på dem och passar på att fråga hur de vill att bygden ska utvecklas under de kommande åren och hur de engagerar sig i föreningslivet.

2013 slog Prima skog och Jämtlamel ihop och bildade Gällö skog, sedan dess har Gällö skog varit aktiv på bygden. Sedan snart 3 år tillbaka har vi satsat mer i liden och närområdena och därför öppnat ett lokalt kontor.

Jonas är en mycket föreningskär och stolt bybo som idag verkar aktivt inom Indals-Lidens SK. Och nu har han även en utmärkt deal för er skogsägare på bygden. Ni minns väl alla kampanjen som innebär att varje köpt sågtimmerkubik för honom ger även klirr i kassan för Vetten alpina! Kampanjen gäller fram tills sista december, och där med förhoppningarna om att de ska kunna producera snö till vintern.

Under kommande år vill Jonas att bygden ska utvecklas…

Bygden skall utvecklas i den riktning samhället drar men delvis följa glesbygdens bättre normer. Jag tycker att vi ska sluta älska ihjäl vår hembygd. Vi ska sluta intala oss det va bättre förr, vi ska vara stolta över våra pärlan i pärlan platser och istället för att hålla dem hemliga ska vi välkomna främlingar till dessa. Vi ska fortsätta förenkla o tillrättalägga möjligheten för utomstående att vistas i vår storslagna natur. Vi ska fortsätta nedärva vår stolthet för bygden så att inte bara våra barn flyttar hem i framtiden utan även deras vänner. Vi ska fortsätta vara kunniga och duktiga inom våra yrkeskategorier och fortsätta våga satsa som egna företagare.

Vi är alla ytterst ansvariga för att människor ska trivas och nya bybor ska vilja flytta hit eller välja att tillbringa sommaren eller vintern här. Vi ska vara ambassadörer för våran bygd! Sen måste vi få politikerna att dra sitt strå till stacken, i form av bidrag till infrastruktur och bygdemedel.

Jonas citat:

Säg INTE till mig att något inte går förens pannan är spegelblank som älven efter att ha försökt..

Känner du någon dold eller icke dold företagare som du vill att vi ska kontakta och få deras vision om bygden, och om hur dom verkar för att stärka bygden? Skicka gärna in förslag! Uppgifter finner du på Kontakta oss. 

Vad tycker du om innehållet?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sponsorer